Over Mij

Jos Zegers, (1983) begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan op hobo. In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht.

In 2006 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade (Residentieorkest, Den Haag). Een jaar eerder was hij solist tijdens het Korea-festival van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. Jan Stulen. In 2011 studeerde hij cum laude af voor de studie directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde daarnaast diverse masterclasses en nam lessen bij o.a. Josef Suilen en Jan Cober.

Sinds 2007 is hij actief dirigent bij verschillende orkesten. Ook is hij een veelgevraagd repetitor bij diverse orkesten. Hij bereikte als jongste deelnemer de halve finale van de internationale dirigentenwedstrijd van het WMC Kerkrade in 2009 en in 2010 de halve finale de internationale dirigentenwedstrijd “Con Brio” te Innsbruck, Oostenrijk, wederom als jongste deelnemer.

In 2015 won hij laatstgenoemde wedstrijd. Hij werkte samen met diverse internationaal bekende solisten. Sinds 2016 is hij chefdirigent van het Bundespolizeiorchester München, een 46-koppig professioneel orkest. In februari 2019 maakt hij zijn debuut als gastdirigent bij de Münchener Symphoniker.

SEND ME A MESSAGE

Let's Get in Touch